Acest chec cu lamaie este pufos, umed si delicios. Complet vegan, fara oua sau lapte, este foarte usor de preparat si are un gust intens de lamaie. Servit cu un ceai fierbinte, va deveni desertul vostru preferat.
Iubesc deserturile cu gust de lamaie, iar un simplu chec imbibat in lamaie cu o glazura fina de lamaie e tot ce imi doresc.
Acest chec este perfect pentru micul dejun sau gustare. Contine doar 5 ingrediente pe care cu siguranta le aveti la indemana si se prepara foarte rapid.
Chec vegan cu lamaie (5 ingrediente)
Ingrediente
- 3 lamai (stoarse si coaja de la 2 lamai)
- 300 gr faina cu agent de crestere
- 200 gr zahar pudra
- 150 ml ulei
- 2 flax eggs (2 linguri seminte de in hidratate cu 6 linguri apa)
Instructiuni
- Incalziti cuptorul la 160C.
- Amestecati semintele de in cu apa si lasati-le la inmuiat 5 minute.
- Intr-un castron mare amestecati ingredientele uscate, faina cu zaharul pudra.
- Intr-un alt castron amestecati ingredintele umede, sucul de la 3 lamai, coaja de la 2 lamai, uleiul si semintele de in.
- Adaugati ingrientele umede peste cele uscate si amestecati bine.
- Rasturnati compozitia intr-o tava mica de copt. Coaceti la 160C pesntru aproximatix 60 de minute.
- Lasati checul la racit inainte de servire.
- Puteti servi checul cu glazura de lamaie. Amestecati zeama de la o jumatate de lamaie cu 100 gr de zahar pudra si varsati pe prajitura.
- Feliati si serviti cu ceai.