Salata Tabbouleh

In sfarsit am gasit reteta perfecta pentru salata tabbouleh. Este la fel de buna ca cea servita intr-un restaurant cu specific libanez. Daca o veti incerca, sunt sigura ca veti fi de acord cu mine.

Tabbouleh este o salata cu bulgur si mult patrunjel, acesta din urma fiind ingredientul principal. Se mai adauga castraveti, rosii, ceapa, menta, ulei de masline si zeama de lamaie. Mie imi place sa o servesc cu rodii pentru un adaos crocant. Este o salata usoara, racoritoare, usor acrisoara.

Salata tabbouleh este nelipsita din meniurile restaurantelor cu specific mediteranean. Merge servita cu hummus, falafel sau baba ganoush.

Sper sa incercati reteta, astept parerile voastre in sectiune de comentarii de mai jos.

Salata Tabbouleh

Ingrediente

  • 200 gr bulgur
  • 400 ml apa fierbinte
  • 150 gr rosii cherry taiate in 4
  • 3 fire ceapa verde taiate fin
  • 1 ceapa rosie sau alba taiata fin
  • cateva frunze e menta taiate fin
  • 2 legaturi mari de patrunjel
  • 1 catel de usturoi dat prin razatoare
  • ½ lingurita sare
  • zeama de la lamaie
  • 2 linguri ulei de masline

Instructiuni

  • Asezati bulgurul si apa fierbinte intr-o tigaie cu capac, dati in clocot la foc tare timp de 5 minute. Inchideti focul si lasati bulgurul in apa fierbinte timp de inca 10 minute.
  • Intre timp asezati toate ingredientele intr-un castron mare. O data ce bulgurul e gata, varsati-l intr-o strecuratoare metalica si racoriti-l sub jet de apa rece. Lasati bulgurul la strecurat de apa in exces, apoi adaugati-l in castron peste restul ingredientelor.
  • Adaugati ulei si sare si amestecati bine toate ingredientele. Serviti salata proaspata sau pastrati-o frigider intr-un recipient inchis ermetric pana la servire.
  • Daca aveti mai mult timp la dispozitie puteti lasa bulgurul sa se raceasca de la sine fara a-l rac sub jet de apa rece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating