Acest chec vegan cu dovleac este atat de gustos, moale, pufos si aromat. Contine putine ingrediente si se prepara fara mult efort. Cu siguranta va deveni unul dintre gustarile preferate toamna aceasta. Ce mai astepti, mergi in bicatarie si preparata acest chec vegan delicios.
Aceasta reteta mi-a luat destul de mult sa o perfectionez, mi-a luat cateva incercari. Si chiar cand am simtit ca mi-a iesit bine, tot am repetat-o sa ma sigur ca e perfecta. Yep, este cel mai bun chec cu dovleac. Si cel mai bine, este vegan.
Nimeni nu ar ghici ca acest chec este vegan. Este moale, dulce, pufos si aromat, contine multa scortisoara, nucsoara si ghimbir.
Chec vegan cu dovleac (Pumpkin Bread)
Ingrediente
- 250 gr faina de ovaz
- 100 gr zahar de cocos
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara
- ½ lingurita ghimbir macinat
- ½ lingurita nucsoara
- praf de sare
- 1-2 lingurite esenta de vanilie
- 80 ml lapte vegetal
- 80 ml sos de mere
- 300 gr piure de dovleac
Instructiuni
- Pregatiti o tava de chec in care asezati o hartie de copt. Incingeti cuptorul la 170C.
- Intr-un castron amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, mirodeniile si sarea. Intr-un castron separat, mai mic, amestecati uleiul, zaharul, esenta de vanilie si laptele. Varsati compozitia umeda peste cea uscata si amestecati bine impreuna cu piureul de dovleac. Gustati compozitia si mai adaugati ingredientele dorite, dupa gust.
- Varsati compozitia in tava si coaceti-o timp de 55 -60 de minute. Odata coapta, scoteti-o din cuptor si lasati-o la racit in jur de 5 -10 minute.
- Scoateti checul din tava si lasati-l bine la racit inainte de servire.
- Checul cu dovleac este delicios incalzit in prajitorul de paine si servit cu putin unt.