Aceste clatite vegane cu pere caramelizate sunt simple, usoare, pufoase si fac micul dejun perfect pentru weekend, si nu numai. Tot ce aveti nevoie sunt 6 ingrediente si un castron! Reteta poate fi usor dublata sau triplata.
Incepeti prin a amesteca toate ingredientele uscate intr-un castron (faina, praf de copt, ovaz), adaugand apoi ingredientele umede (lapte de migdale, sirop artar sau curmale). Nu este necesar sa amestecați separat ingredientele umede, ci adaugati-le direct peste cele uscate.
Se amesteca compozitia pana se combina. Nu le amestecati prea mult altfel vor fi tari, in loc sa fie usoare si pufoase.
Ingrediente
- 400 ml lapte migdale
- 300 gr faina
- 50 gr ovaz
- 2 linguri ulei de cocos
- 1 lingura seminte chia
- 1 lingura sirop artar sau sirop curmale
- 1 lingurita praf de copt
Instructiuni
- Amestecati toate ingredientele impreuna pentru a forma un aluat neted si gros. Daca compozitia este subtire, lasati-o sa stea timp de 5-10 minute.
- Se incalzeste o lingura de ulei de cocos intr-o tigaie la foc mediu. Odata incalzit uleiul, adaugati o lingura mare din compozitia de clatite in tigaie, si raspanditi amestecul.
- Gatiti pe o parte timp de 3-4 minute pana clatita devine aurie, inainte de a o intoarce si de a o gati pe cealalta parte timp de 2-3 minute.
- Repetati pana cand terminati amestecul de clatite.
- Caramelizati o para taiata felii intr-o tigate cu o lingura sirop artar si jumatate lingurita scortisoara.