Aceasta reteta de gem de chia este preferata mea. Rapid, foarte usor de preparat, ingrosat cu seminte de chia (in loc de zahar adaugat) foarte delicios si plin de ingrediente sanatoase, acest gem merge adaugat la bolul de ovaz de la micul dejun sau pe o felie de paine prajita alaturi de unt de arahide. Hmmm…
Daca iubesti sa servesti un gem delicios pe o felie de paine prajita, alaturi de granola, langa iaurt si seminte, pe clatite sau waffles, in mijlocul brioselor sau fursecurilor, atunci acest gem este pentru tine.
Gem de chia cu zmeura gata in 10 minute
Ingrediente
- 250 gr zmeura proaspata sau congelata
- 2 linguri seminte de chia
- 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
- 1 lingura sirop de artar
Instructiuni
- Adaugati intr-o tigaie la foc mic zmeura si amestecati ocazional pana cand fructele incep safiarba. Folositi o furculita pentru a le zdrobi, dar nu pe toate.
- Adaugati semintele de chia si sucul de lamaie si amestecand pana se combina fara sa creeze aglomerari. Gustati si adaugati indulcitorul dorit. Este total optional.
- Scoateti tigaie de pe foc si lasati gemul timp de 5 minute sae raceasca. Gemul se va intari odata ce se raceste.
- Inainte de servire amestecati bine gemul. Il puteti servi imediat sau il puteti pastra la frigider timp de pana la o saptamana sau la congelator timp de pana la 3 luni.