Unt de arahide in 5 minute

Acest unt de arahide preparat in casa este mult mai bun decat m-am asteptat. Am auzit asta de ani de zile dar nu am crezut. Am fost doar lenesa. Este atat de usor de pregatit, simplu si rapid. Un ingredient, un robot, cinci minute. Nu este nimic mai bun decat o lingura de unt de arahide la musli dimineata sau oricand am nevoie de o gustare rapida.


Arahide, intalniti blenderul. Blender, e timpul. Dupa prajire, aruncati arahidele intr-un robot de bucatarie. Porniti si urmariti cum arahidele se transformă in miezuri, apoi intr-o pasta groasa si, in final, in unt de arahide stralucitor. E aproape magic. Cel mai bun dintre toate, il puteti adapta pe baza gustului vostru.

Arahidele parcurg cateva etape. La inceput amestecul arata imposibil de framantat si uscat in partea de jos a robotului dvs. de bucatarie, dar lasati mixerul sa mearga putin mai mult pana cand compozitia incepe sa semene cu untul de arahide adevarat.

Dupa aproximativ trei minute, s-ar putea sa fiti tentati să credeti ca ati terminat – dar va trebui sa continuati. In urmatorul minut sau doua, am descoperit ca se intampla ceva magic. Ce parea ca un unt de arahide perfect inainte, a deveni brusc mai moale si mai fin.

Untul de arahide de casa va avea intotdeauna o textura mai groasa decat cele din comert. Puteti adauga putin ulei – ulei de arahide sau alt ulei favorit – si un robot de bucatarie mai puternic, va face diferenta. De asemenea, prajirea alunelor inainte de amestecare ajuta foarte mult. Prajirea da untului de arahide o aroma mai profunda si mai bogata.

Ingrediente

  • 500 gr arahide prajite ( eu am folosit si caju prajit)
  • 1-2 lingura de sirop de agave (sau miere)
  • sare dupa gust

Mod de preparare

  1. Asezati arahidele intr-un robot de bucătărie. Porniti alimentatorul si lasati-l sa functioneze timp de 4-5 minute. Adaugati siropul sau mierea si sarea. Amestecati pana cand compozitia devine cremoasa.
  2. Stocati untul de arahide la frigider sau la temperatura camerei daca credeti ca il veti consuma destul de repede (as sfatui sa il depozitati la frigider).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *