Batoane Twix (Vegan, Paleo, Fara Gluten)

Batoane Twix – nu veti crede ca acest desert este vegan, paleo si nu contine gluten sau zahar rafinat.

Poftim? Batoane Twix sanatoase? Da, ati auzit bine! Am repetat reteta aceasta de cateva ori in ultima saptamana si a iesit de fiecare data la fel de gustoasa.

Daca va place cocosul, veti fi surprinsi placut sa realizati ca acest desert este plin de cocos. Insa daca nu iubiti atat de mult aroma cocosului, puteti opta pentru ulei de cocos rafinat, care nu are o aroma atat de intensa.

Reteta e simpla. In primul rand, preparam crusta cu faina de cocos. Va rezulta un blat cu o textura asemanatoare unui biscuite.

Pasul urmator consta in prepararea sosului de caramel. Poate fi preparat in cuptorul cu microunde sau pe aragaz, insa nici nu trebuie gatit; doar topiti toate ingredientele pana sunt complet combinate, inainte de a turna amestecul peste biscuitele racit. Untul de migdale are un gust atat de gustos, insa si untul de caju poate fi un inlocuitor fabulos – da o aroma si mai puternica de caramel.

In timp ce caramelul se raceste, uleiul de cocos, pudra de cacao si siropul de artar se combina pentru a forma cea mai rapida ciocolată de casa. Turnati ciocolata peste caramel si lasati-o sa se aseze la rece.

Am decis sa presar putina sare de mare peste ciocolata. Consider ca se combina perfect cu gustul de caramel dulce.

Sincer nu ma pot satura de aceste batoane de twix. Se termina inainte sa gust prea mult din ele, are grija sotul meu de aspectul asta. Cred ca voi pregati o alta tava in cateva zile.

Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 30 minutes

Ingrediente

Ingrediente biscuite

  • 85 gr faina de cocos
  • 65 gr sirop de artar
  • 66 gr ulei cocos

Ingrediente caramel

  • 128 gr unt de arahide sau de migdale
  • 111 gr sirop artar
  • 66 gr ulei de cocos
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • ¼ lingurita sare de mare

Ingrediente ciocolata

  • 50 gr ulei de cocos
  • 21 gr pudra de cacao
  • 42 gr sirop artar
  • ¼ lingurita sare de mare

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul la 180C si pregatiti o tava mica pe care intindeti o hartie de copt.
  • Intr-un castron adaugati faina de cocos. Adaugati apoi siropul de artar si amestecati bine. Apoi turnati uleiul de cocos si amestecati bine pana se formeaza o bila de aluat.
  • Intindeti aluatul rezultat pe tava de copt si coaceti compozitia 10 minute pana devine usor aurie pe margini. Lasati blatul la racit.
  • Adaugati toate ingredientele pentru caramel intr-o tigaie si amestecati usor la foc mic pana compozitia devine omogena. Turnati apoi compozitia peste aluatul racit. Dati tava la frigider inainte sa adaugati si stratul de ciocolata.
  • Pentru sosul de ciocolata adaugati toate ingredientele intrun castron si turnati apoi peste stratul de caramel. Intindeti ciocolata in mod egal si presati putina sare deasupra. Asezati tava din nou la frigider pana se intareste bine. Taiati prajitura in felii sau patratele si pastrati resturile la frigider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating