Clatite pufoase cu banane si unt de arahide (Vegan, Fara Gluten)

Aceste clatite pufoase cu banane si unt de arahide sunt usor de facut, cu ingrediente simple, gata in aproximativ 10 minute. Bucurati-va de aceste clatite pentru un mic dejun rapid de duminica. Savurati-le cu banane sau alte fructe preferate, untul de nuci dorit si sirop de artar.

Cateva sfaturi

Clatitele vegane sunt atat de usor de preparat. Veti fi surprinsi cat de usor se gatesc fara ulei, oua sau lactate. Cateva sfaturi pentru clatitele cu banane reusite:

  • Folositi unt de arahide ce curge. Un unt de arahide frumos si cremos se va amesteca usor.
  • Nu supramixati compozitia. Secretul clatitelor pufoase este un amestec usor. Amestecați incet ingredientele umede cu cele uscate pana cand faina este „doar amestecata”.
  • Lasati compozitia sa se odihneasca. Am constatat ca lasand compozitia sa se odihneasca timp de 5-10 minute clatitele vor iesi mult mai pufoase!
  • Incalziti tigaia. In timp ce compozitia se odihneste, incalziti tigaia la foc mediu, astfel încat sa fiti gata de pornire.
  • Intoarceti clatitele cand vedeti bule si marginile sunt uscate. Cand vedeti cateva bule in centrul clatitelor iar marginile incep sa arate uscate si gătite, intoarceti clatita. O data intoarsa mai dureaza inca 1-2 minute pentru a fi gata.

Idei de servire

Pe langa siropul de artar, uitati cateva metode de servire:

  • Fructe proaspete: zmeura, mure, banane, capsuni.
  • Sos de fructe de padure. Incalziti fructele de padure congelate sau proaspete, zdrobiti-le si adaugati indulcitorul dorit.
  • Gem de chia
  • Unt de arahide, de migdale, sau chiar pasta de susan.
  • Sos de ciocolata vegan. Combinati lapte de migdale, pudra de cacao, unt de arahide si sirop de artar.

Clatite pufoase cu banane si unt de arahide (Vegan, Fara Gluten)

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes

Ingrediente

  • 2 banane coapte
  • 130 gr faina de hrisca
  • 1 plic praf de copt
  • lingurita sare
  • 250 ml lapte migdale
  • 3 linguri unt de arahide natural, nesarat si neindulcit
  • 1 lingura sirop artar
  • ½ lingurita scortisoara

Instructiuni

  • Intr-un castron, amestecati banana cu o furculita pana cand rezulta o pasta. Adaugati siropul de artar, untul de arahide si laptele si amestecati bine compozitia.
  • Intr-un castron separat, amestecati praful de copt, sarea, scortisoara si faina, apoi adaugati totul peste ingredientele umede si amestecati incet, fara a supramixa compozitia.
  • Lasati compozitia sa se odihneasca 5-10 minute. Daca este prea groasa, puteti sa mai adaugati putin lapte de migdale.
  • Adaugati intr-o tigaie incinsa 2 – 3 linguri de compozitie si gatiti la foc mediu. Intoarceti clatita cand deasupra ei apare bule si e putin uscata. Repetati procesul pana terminati compozitia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating