Aceste clatite pufoase cu banane si unt de arahide sunt usor de facut, cu ingrediente simple, gata in aproximativ 10 minute. Bucurati-va de aceste clatite pentru un mic dejun rapid de duminica. Savurati-le cu banane sau alte fructe preferate, untul de nuci dorit si sirop de artar.
![](https://andreeatraiesteverde.ro/wp-content/uploads/2020/06/clatite-unt-arahide1.jpg)
Cateva sfaturi
Clatitele vegane sunt atat de usor de preparat. Veti fi surprinsi cat de usor se gatesc fara ulei, oua sau lactate. Cateva sfaturi pentru clatitele cu banane reusite:
- Folositi unt de arahide ce curge. Un unt de arahide frumos si cremos se va amesteca usor.
- Nu supramixati compozitia. Secretul clatitelor pufoase este un amestec usor. Amestecați incet ingredientele umede cu cele uscate pana cand faina este „doar amestecata”.
- Lasati compozitia sa se odihneasca. Am constatat ca lasand compozitia sa se odihneasca timp de 5-10 minute clatitele vor iesi mult mai pufoase!
- Incalziti tigaia. In timp ce compozitia se odihneste, incalziti tigaia la foc mediu, astfel încat sa fiti gata de pornire.
- Intoarceti clatitele cand vedeti bule si marginile sunt uscate. Cand vedeti cateva bule in centrul clatitelor iar marginile incep sa arate uscate si gătite, intoarceti clatita. O data intoarsa mai dureaza inca 1-2 minute pentru a fi gata.
![](https://andreeatraiesteverde.ro/wp-content/uploads/2020/06/clatite-unt-arahide6.jpg)
Idei de servire
Pe langa siropul de artar, uitati cateva metode de servire:
- Fructe proaspete: zmeura, mure, banane, capsuni.
- Sos de fructe de padure. Incalziti fructele de padure congelate sau proaspete, zdrobiti-le si adaugati indulcitorul dorit.
- Gem de chia
- Unt de arahide, de migdale, sau chiar pasta de susan.
- Sos de ciocolata vegan. Combinati lapte de migdale, pudra de cacao, unt de arahide si sirop de artar.
![](https://andreeatraiesteverde.ro/wp-content/uploads/2020/06/clatite-unt-arahide.jpg)
Clatite pufoase cu banane si unt de arahide (Vegan, Fara Gluten)
Ingrediente
- 2 banane coapte
- 130 gr faina de hrisca
- 1 plic praf de copt
- ⅓ lingurita sare
- 250 ml lapte migdale
- 3 linguri unt de arahide natural, nesarat si neindulcit
- 1 lingura sirop artar
- ½ lingurita scortisoara
Instructiuni
- Intr-un castron, amestecati banana cu o furculita pana cand rezulta o pasta. Adaugati siropul de artar, untul de arahide si laptele si amestecati bine compozitia.
- Intr-un castron separat, amestecati praful de copt, sarea, scortisoara si faina, apoi adaugati totul peste ingredientele umede si amestecati incet, fara a supramixa compozitia.
- Lasati compozitia sa se odihneasca 5-10 minute. Daca este prea groasa, puteti sa mai adaugati putin lapte de migdale.
- Adaugati intr-o tigaie incinsa 2 – 3 linguri de compozitie si gatiti la foc mediu. Intoarceti clatita cand deasupra ei apare bule si e putin uscata. Repetati procesul pana terminati compozitia.