Gem din seminţe de chia cu fructe de pădure

Nu am fost niciodată un fan al dulceţurilor şi al gemurilor de iarnă. Mereu am preferat fructele proaspete. Când am poftă de ceva dulce, prefer să pregătesc această rețetă simplă de gem de chia cu fructe de pădure. Acest gem ușor de chia este o modalitate delicioasă de a mânca mai multe fructe de pădure, în mod regulat. Defapt, poate fi foarte bine preparat din orice fel de fructe.


Seminţele de chia sunt bogate în fibre. Fibrele solubile fac ca semințele să fie absorbante și potrivite pentru a crea o consistență gelatinoasă atunci când sunt adăugate la fructele dulci sau fierte. Sunt săţioase şi ajută la reglarea glicemiei. Ele conțin, de asemenea, fibre insolubile, care ajută la digestie.

Prepararea unui gem cu chia şi fructe de pădure este benefică din două motive. În primul rând, cele mai multe gemuri și jeleuri ambalate sunt pline de zahăr rafinat, chiar și cele mai sănătoase dulciuri fără zahăr la supermarket sunt de obicei îndulcite cu suc concentrat de mere sau de struguri, care poate să vă urce nivelul de zahăr din sânge. Cu ajutorul unei astfel de reţete, ajungeţi să scapaţi de zahărul adăugat și să profitați de beneficiile semințelor de chia.

Semințele de chia ne furnizează multe minerale esențiale, în special calciu (pentru oase și dinți puternici), mangan (vital pentru absorbția calciului și reglarea glicemiei), fosfor (element cheie în creșterea și repararea celulelor și țesuturilor), magneziu (necesar pentru funcția musculară și nervoasă) și multe altele. Ele sunt o sursă excelentă de proteine ​​vegetale, antioxidanți și acizi grași omega-3.

Încercați să creați gemul cu căpșuni, afine, zmeură, combo de fructe de pădure sau alte fructe preferate. Acesta este momentul perfect de a opta pentru fructele congelate și puteți chiar să adăugați ierburi cum ar fi busuioc (delicios cu căpșuni) sau mirodenii cum ar fi scorțișoară (fabuloasă cu afine). O combinație cu extract de vanilie este, de asemenea, o distracție adițională la orice gem de fructe, cu zmeură sau afine.

Ingredientele sunt simple, sănătoase, şi nutritive. Semințele de chia fac toată treaba. Crează o textură asemănătoare unui gem, iar siropul de agave (sau mierea) îndulceşte compoziţia.

Ingrediente

  • O cană fructe de pădure
  • 3 linguri seminţe de chia
  • 3 linguri apă sau suc de portocale
  • o lingură sirop de curmale, miere sau de sirop de agave

Instrucţiuni

Adaugaţi fructele într-o tigaie împreună cu apa şi daţi compoziţia la foc mic. Amestecaţi fructele bine până se topesc. Când aceastea s-au înmuiat puteţi adăuga seminţele de chia. Dacă folosiţi căpşuni, vă recomand să le pisaţi cu o furculiţă până creaţi un sos. Adaugaţi siropul de agave şi lăsaţi amestecul să fiarbă lent, amestecând aproape continuu, timp de 5 minute. Asta e tot!

Semințele de chia va da compoziţiei o textură gelatinoasă, iar dacă preferaţi ca gemul să aiba o textură fină, vă recomand să daţi compoziţia prin blender.

În timp ce compoziţia este încă fierbinte, poate părea mai fluidă decât v-aţi aștepta. Semințele de chia au nevoie de timp pentru a-și face treaba, așa că lăsați gemul să se răcească la temperatura camerei în borcan. Puteţi depozita borcanul de gem în frigider pentru câteva ore.

Savuraţi gemul alături de ovăzul fiert, împreună cu un iaurt sau peste îngheţată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *