Supa crema de sfecla cu lapte de cocos si ghimbir

Aceasta supa de sfecla cremoasa si catifelata este extraordinar de gustoasa. Este foarte usor de preparat si contine doar cateva ingrediente.

Supa crema de sfecla nu este doar delicioasa, dar si plina de foarte multi nutrienti. Continand sfecla, telina, ghimbir, lapte de cocos, ceapa si usturoi, aceasta supa este cremoasa, savuroasa si bogata in arome. Se savureaza cu un vartej de crema de cocos (sau iaurt), seminte de susan negru, seminte de canepa si naut copt.

Aceasta supa este simplu de preparat, necesitand doar 30 de minute. De asemenea, este vegana, fara gluten si incarcata cu vitamine.

Sfecla este bogata in fier, fibre, acid folic, vitamina C si potasiu. Este, de asemenea, un antiinflamator natural, incarcata cu fitonutrienti care combate bolile si ajuta organismul sa se detoxifice.

Laptele de cocos nu numai ca ofera o baza cremoasa acestei supe, ci se poate lauda cu doze sanatoase de vitamine B si vitamina C, fier, seleniu si calciu.

Ghimbirul este un anti-inflamator natural si are un efect antalgic. De asemenea, s-a dovedit ca ajuta la calmea unui stomac suparat si îmbunatateste, de asemenea, functia digestiva.

Usturoiul actioneaza, si el, ca un antiinflamator si este o mare sursa de vitamina C, B6, mangan si seleniu. Contine si compusi care ne ajuta sa ne reglam tensiunea arteriala. Stiu, o bunatate.

In timp ce supa se gateste, prajiti nautul. Eu il gatesc cu un amestec de sare, zahar de cocos si turmeric.

Beneficii pentru sanatate

Sfecla este o sursa bogata de fibre ce contine multe substante nutritive. Este totodata o sursa unică de betaina, un nutrient despre care se stie ca ajuta la protectia impotriva inflamatiilor, sustine detoxifierea ficatului, imbunatateste factorii de risc vascular, ajuta la imbunatatirea performantelor (sportive) si este probabil sa ajute la prevenirea numeroaselor boli cronice. Impreuna cu ghimbirul ce este un anti-inflamator natural si crema de cocos care sustine imunitatea, aceasta supa este foarte hranitoare.

Incercati si:

Supa crema de sfecla cu lapte de cocos si ghimbir

Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 35 minutes
Calories: 172kcal

Ingrediente

  • 1 lingura ulei masline
  • 1 ceapa mare taiata
  • 3 catei usturoi taiati fin
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 4 sfecle mari taiate in cuburi
  • 4 fire de telina apio
  • 1 conserva lapte de cocos
  • sare si piper dupa gust
  • optional patrunjel

Instructiuni

  • Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul la foc mediu. Se caleste ceapa, 5 minute.
  • Adaugati usturoiul si ghimbirul; gatiti, amestecand des, 5 minute. Adaugati sfecla si telina apio si 4 cani de apa sau de supa.
  • Se aduce la fierbere, apoi se reduce caldura si se fierbe pana cand sfecla este frageda, vreo 20 de minute.
  • Compozitia se da prin belnder. Se amesteca laptele, sarea și piperul si se da din nou la fiert. Serviti cu smanatana vegana si seminte sau sfecla julienned, daca doriti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating