Budinca de tapioca cu piure de capsuni

Reteta traditionala a budincii de tapioca contine lapte, oua si, uneori, smantana. Aceasta varianta vegana contine lapte de cocos, precum si lapte de ovaz. Rezultatul este o budinca de tapioca cu un gust mai curat si o textura mai satisfacatoare.

Dar ce textura interesanta! Tapioca provine din radacina de cassava (aqa yuca) si sunt perle mici de amidon care atunci cand sunt fierte in lapte devin groase, gelatinoase si cremoase. Pregatirea budincirii este foarte simpla si rapida. Acum, ca sunt constienta de cat de necomplicat este sa fac aceasta budinca, o pregatesc la micul dejun, ca desert sau gustare.

In timp ce in mod traditional se adauga galbenusuri de ou, am descoperit ca prepararea perlelor de tapioca in laptele de cocos le da o consistenta groasa si bogata. Această reteta necesita atat de putine ingrediente si totusi este plina de aroma plina – nu ati fi stiut niciodata ca este nu contine lapte, zahar rafinat si ca este vegana. Este o gustare racoritoare intr-o zi de vara fierbinte si perfecta dupa o masa grea.

Budinca de tapioca cu piure de capsuni

Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 45 minutes

Ingrediente

  • 1 pahar capsuni proaspete
  • 1 pahar perle de tapioca (Se gasesc in plafar impachetate in plastic, insa urmariti si raionul de produse la vrac. Eu de la vrac le cumpar.)
  • 400 ml lapte de cocos
  • 400 ml lapte de ovaz
  • 2 linguri zahar de cocos
  • scortisoara dupa gust
  • un varf cutit de sare

Instructiuni

  • Adaugati perlele de tapioca impreuna cu laptele de cocos si laptele de ovaz intr-o oala si lasati sa se odihneasca timp de 30 de minute.
  • Intre timp, adaugati capsunile intr-un robot de bucatarie sau blender si amestecati pana cand devin pasta. Se toarna sosul de capsuni in cesti sau boluri pentru servire, distribuind-l in mod egal.
  • Dupa 30 de minute, adaugati ingredientele ramase in oala cu tapioca si lapte. Amestecati bine pe masura ce asezati la foc mediu.
  • Fierbeti compozitia timp de 15 minute, amestecand constant. Se lasa sa se raceasca putin inainte de a se turna in boluri deasupra sosului de capsuni, distribuindu-o uniform.
  • Asezati budinca in frigider timp de cel putin 3-4 ore pentru a se aseza complet. O puteti servi cu arahide sarate, felii de cocos prajite si mai multe bucati de capsuni. Sfat: Puteti pregati acest desert cu tot felul de fructe. Este un desert foarte versatil si delicios!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating