Cui îi este poftă de cheesecake?
Vă propun o reţetă extrem de simplă care necesită doar 8 ingrediente.

Crusta sau blatul conţine doar două ingrediente: nuci crude şi curmale. Merge perfect şi cu migdale, alune şi alte fructe uscate cum ar fi smochinele. Mixează într-un robot nucile şi curmalele până compoziţia devine lipicioasă când este strânsă între degete. Dacă e prea moale mai adaugă nuci, dacă e prea uscată adaugă curmale. Opţional: puţină sare.

Aşează hârtia de pergament pe o tavă rotundă cu fund detaşabil şi întinde egal crusta în tavă. Poţi folosi un pahar pentru întinde egal blatul. Dă tava la frigider cât timp pregăteşti crema.


Următorul pas: crearea cremei. Avem nevoie de 6 ingrediente: alune caju înmuiate prealabil timp de cel puţin 3 ore în apă clocotită sau peste noapte în apă proaspătă, fructe de pădure, o conservă lapte de cocos, ulei de cocos, zeama de la o lămâie şi un îndulcitor la alegere (sirop de agave, sirop de curmale, sau miere de albine).

Adaugă toate ingredientele pentru cremă într-un blender înalt şi pulsează până compoziţia devine atât de cremoasă încât ai vrea sa o bei cu paiul. Întinde crema peste crustă şi asează tava la congelator pentru cel puţin 3 ore, înainte de servire.

O prăjitură simplă, rapidă din 8 ingrediente, vegană, fără gluten, cremoasă, destul de dulce, 100% irezistibilă, mai bună decât cheesecake-ul normal şi foarte sănătoasă.

Ingrediente
Crustă
- 200
grame curmale fără sâmburi - 200
grame nuci
Cremă
- 250 grame caju înmuiate în apă fierbinte timp de cel puţin 3 ore sau peste noapte, în apă proaspătă.
- sucul de la o lămâie
- 200 grame fructe de pădure proaspete sau congelate
- 1/3 pahar de ulei de cocos
- o conservă lapte de cocos
- 1/2 pahar îndulcitor la alegere (sirop de agave, sirop de curmale, sau miere de albine)