Supa crema de cartofi dulci

Aceasta supa crema de cartofi dulci este hranitoare si se prepara cu doar 8 ingrediente. Cartofii dulci dau supei o textura cremoasa, astfel incat sa nu aveti nevoie sa adaugati smantana sau lapte. Cartofii dulci ofera supei o textura luxos matasoasa. Este sanatoasa, nutritiva si are un gust bogat.

Cartofii dulci calmeaza inflamatia in creier si a tesuturilor nervoase, iar ghimbirul si turmericul ajuta la ameliorarea durerii si inflamatiei articulatiilor. Deci, această supă este un ajutor anti-inflamator al artritei. Ingredientele pot fi coapte pentru un gust mai bogat, insa foarte bine pot fi fierte si date prin blender cu mirodenii.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline sau apa
  • 1 ceapa taiata cuburi
  • 2 catei usturoi feliati
  • 1 lingurita ghimbir macinat sau proaspat ras
  • 3 cartofi dulci mari, curatati de coaja si taiati in cuburi
  • 1 morcov, 1 bucata telina
  • 3 pahare supa de legume sau apa
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • cateva buchetele de conopida
  • sare, piper, turmeric

Instructiuni

  1. Adaugati intr-o oala ceapa si gatiti in ulei de masline sau apa timp de aproximativ 5 minute, amestecand frecvent. Apoi, adaugati usturoiul si ghimbirul timp de inca un minut.
  2. Adaugati cartofii dulci, morcovii si coriandrul. Acoperiai vasul si aduceti totul la fiert timp de 5 pana la 7 minute, pana cand cartofii dulci devin moi. Adaugati conopida tocata in vas si fierbieti supa timp de aproximativ 10 minute.
  3. Raciti compozitia cateva minute, apoi folositii un blender vertical pentru a pasa legumele foarte fin pana cand compozitia devine cremoasa. Se condimenteaza cu sare, piper, praf de ghimbir si turmeric.
  4. Serviti supa in boluri cu lapte de cocos si alte topinguri la alegere sau seminte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *