Aceasta supa crema de cartofi dulci este hranitoare si se prepara cu doar 8 ingrediente. Cartofii dulci dau supei o textura cremoasa, astfel incat sa nu aveti nevoie sa adaugati smantana sau lapte. Cartofii dulci ofera supei o textura luxos matasoasa. Este sanatoasa, nutritiva si are un gust bogat.
Cartofii dulci calmeaza inflamatia in creier si a tesuturilor nervoase, iar ghimbirul si turmericul ajuta la ameliorarea durerii si inflamatiei articulatiilor. Deci, această supă este un ajutor anti-inflamator al artritei. Ingredientele pot fi coapte pentru un gust mai bogat, insa foarte bine pot fi fierte si date prin blender cu mirodenii.
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline sau apa
- 1 ceapa taiata cuburi
- 2 catei usturoi feliati
- 1 lingurita ghimbir macinat sau proaspat ras
- 3 cartofi dulci mari, curatati de coaja si taiati in cuburi
- 1 morcov, 1 bucata telina
- 3 pahare supa de legume sau apa
- 1 lingurita coriandru macinat
- cateva buchetele de conopida
- sare, piper, turmeric
Instructiuni
- Adaugati intr-o oala ceapa si gatiti in ulei de masline sau apa timp de aproximativ 5 minute, amestecand frecvent. Apoi, adaugati usturoiul si ghimbirul timp de inca un minut.
- Adaugati cartofii dulci, morcovii si coriandrul. Acoperiai vasul si aduceti totul la fiert timp de 5 pana la 7 minute, pana cand cartofii dulci devin moi. Adaugati conopida tocata in vas si fierbieti supa timp de aproximativ 10 minute.
- Raciti compozitia cateva minute, apoi folositii un blender vertical pentru a pasa legumele foarte fin pana cand compozitia devine cremoasa. Se condimenteaza cu sare, piper, praf de ghimbir si turmeric.
- Serviti supa in boluri cu lapte de cocos si alte topinguri la alegere sau seminte.