Pot sa va spun cat de mult veti iubi aceasta supa crema de dovleac copt? Mult, atat de mult! Nu numai ca este cremoasa si neteda, dar este si sanatoasa (paleo si vegana, de fapt!).
Coacerea dovleacului este singura parte a acestei retete care dureaza putin mai mult. Insa, o data copt dovleacul aceasta supa se imbina repede! In plus, necesita doar 7 ingrediente pe care probabil le aveti la indemana.
Ghimbirul si turmericul din aceasta reteta ofera o savoare minunata alaturi de baza dulce data de laptele de cocos si dovleac. Ghimbirul este un condiment incredibil, remediu traditional pentru raceli, indigestie si greata. Perfect ca ingredient intr-o supa de toamna sau chiar primavara.
Trucul pentru a face ca supele vegane sa aiba un gust cremos este sa folosim un lapte vegetal gras. Puteti folosi fie lapte de cocos (pe care il adaug si eu in aceasta reteta), fie puteti folosi o crema de caju (caju inmuiat si dat prin blender). Personal, prefer laptele de cocos. Acesta ofera acea savoare tropicala, dulce.
Am vrut sa ma asigur ca aceasta supa are o aroma cu adevărat robusta, motiv pentru care am optat pentru coacerea unui dovleac intreg. Daca nu ati prajit niciodata dovleac, este super simplu. Pur si simplu taiati dovleacul in jumatate, scoateti semintele, asezati-l pe o foaie de copt si prajiti-l aproximativ 50 – 60 de minute.
Am ales sa calesc o ceapa, un morcov si o telina separat, insa aceasta pot fi coapte impreuna cu dovleacul si adaugate toate in blender. Desigur, alegeti optiunea care va place cel mai mult.
Veti iubi aceasta supa. Este:
- Calda
- Cremoasa
- Savuroasa
- Subtil de dulce
- Perfect condimentata
- Sanatoasa
Supa crema de dovleac copt
Ingrediente
- un dovleac mare
- o ceapa
- o telina mica
- un morcov
- o capatana usturoi
- condimente: turmeric, ghimbir, nucsoara
- o conserva lapte de cocos
Instructiuni
- Preincalziti cuptorul la 170 ° C.
- Taiati dovleacul in doua, indepartati samburii (ii puteti pastra si praji) si apoi taiati-l in felii.
- Asezati dovleacul pe o tava de copt si stropiti-l cu putin ulei de masline si sare. Coaceti dovleacul timp de aproximativ o ora sau pana e moale si usor caramelizat. Puteti coaceti capatana de usturoi timp de 5 minute.
- Intre timp, tocati marunt ceapa, morcovul și telina. Intr-o cratita mare, adaugati legumele si gatiti-le timp de 15 minute, sau pana sunt moi si dulci, dar nu colorate.
- Cand dovleacul este gata, adaugati-l in tigaie alaturi de restul legumelor. Adaugati laptele de cocos si condimentele si fierbeti totul timp de 5 minute apoi amestecati compozitia cu un blender vertical, adaugand putina apa daca doriti o consistenta mai subtire.
- Serviti supa cu seminte de bostan prajite, alune sau patrunjel proaspat.