Supa crema de morcovi – o supa proaspata, usoara si delicata, perfecta pentru sezonul rece, in care ne aflam.
Iubesc supele crema, am mai mentionat acest lucru intr-o alta postare. Este un mod usor de a gati o masa bogata in nutrienti, aruncand practic toate ingredientele intr-un vas si fierbandu-le si apoi pasate in blender. Cred ca veti iubi aceasta supa de morcovi vegana, fara gluten, servita fie la pranz fie ca starter pentru masa de seara.
Morcovii se gasesc cu usurinta pe tot parcursul anului, asa ca aceasta supa ar putea fi savurata oricand. Morcovii sunt incredibili de bogati in vitamina A, vitamina K, fibre, potasiu, vitamina C, vitamine B, acid folic, vitamina E … iar lista continua. Timpul de preparare este minim, dureaza doar 30 de minute sa curatati legumele sa le taiati sa le aruncati in oala impreuna cu restul ingredientelor si sa le fierbeti la foc mic.
Puteti incarca nutritiv supa servind-o cu niste crutoane sau naut copt in cuptor sau chiar broccoli la abur.
Sper ca veti incerca aceasta supa delicată potrivita oricarui sezon. Cand o faceti, va rog sa imi lasati un comentariu mai jos cu feedback-ul vostru.
Pofta buna!
Ingrediente
- 1 kg morcovi
- 1 pastarnac/ telina sau patrunjel (oricare aveti la indemana)
- 1 cartof
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- 1 conserva lapte cocos
- 2 linguri turmeric
- 1 lingurita ghimbir praf sau proaspat
- sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Morcovii, ceapa, cartoful, telina, pastrancul sau patrunjelul se taie bucatele si se fierb impreuna cu ghimbirul si turmericul, proaspat sau praf.
- Cand legumele s-au fiert se adauga conserva de lapte cocos si se mai fierbe inca 5 minute.
- Supa se lasa la racit 10 minute, apoi se da prin blender pana cand devine cremoasa. Se adauga sare si piper dupa gust.
- Puteti servi supa cu iaurt de cocos si frunze de patrunjel.