Tocanita vegana cu ciuperci, linte rosie si quinoa

Prieteni, pregatiti-va de o imbratisare sub forma unei retete. Aceasta ar trebui sa fie in gandul vostru atunci cand va ganditi la o masa in familie, intr-o zi racoroasa. Un preparat rapid, cu cateva ingrediente, satisfacator, delicios si bogat in proteine.

Plina de legume si proteine vegetale si servita in sezonul racoros, tocanita poate fi iubita de catre intreaga familie. Bogata in fibre si delicioasa ,poate satisface cu siguranta si pe cei mai devotati carnivori.

Tocanita vegana cu ciuperci, linte rosie si quinoa

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 40 minutes

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 200 gr ciuperci champignon taiate felii sau bucati mici
  • 60 gr linte rosie
  • 60 gr quinoa
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 1 cana apa
  • sare, piper, paprika, dupa gust
  • 1 lingura ulei masline
  • optional: spanac, broccoli, conopida, morocov

Instructiuni

  • Intr-o tigaie adaugati uleiul de masline si gatiti incet ceapa si usturoiul pana se intrepatrund putin. Adaugati apoi ciupercile si caliti-le timp de 5 minute amestecand constant.
  • Adaugati in tigaie lintea si quinoa spalata, conserva de rosii si mirodeniile. Adaugati apa cat cuprinde lintea si lasati-o sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute amestecand si mai adaugand putina apa daca este nevoie. Tot acum puteti adauga si ingredientele optionale: broccoli, spanac, morcov sau conopida.
  • Amestecati din cand in cand timp de 15 minute. Daca lintea si quinoa nu s-au fiert destul mai puteti adauga putin apa. Important e ca tocanita sa nu fie uscata.
  • La final adaugati sare, piper si paprika dupa gust. Puteti servi tocanita alaturi de mamaligura sau orez brun cu patrunjel proaspat. Merge foate bine alaturi de o salata proaspata cu legume si tofu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating