Granola crocanta cu mere si scortisoara

Va propun o noua reteta de granola simpla si usor de preparat, care promite sa imprastie o aroma placuta in toata casa. Aceasta granola este condimentata cu scortisoara, plina de seminte si fructe uscate pentru un adaos crocant. Perfecta pentru micul sau gustare.

Granola este fenomenala, fie ca o servesti la micul dejun sau drept gustare alapturi de un iaurt si fructe. Contine doar cateva ingrediente si e gata in maximum 30 de minute. Aveti nevoie de ovaz, sos de mere gatit din cateva mere date prin blender, seminte fructe uscate si scortisoara.

Cum se serveste granola?

Posibilitatile sunt nenumarate. Iata cateva variante de a servi granola cu scortisoara:

  • ca topping alaturi de budinca de chia
  • langa salata de fructe
  • topping pentru smoothie
  • langa clatite
  • langa salate
  • ca topping langa mere coapte
  • cu lapte in locul cerealelor simple

Alte retete de granola

Granola crocanta cu mere si scortisoara

Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 30 minutes

Ingrediente

  • 200 gr sos de mere (4 mere gatite la abur si date prin blender)
  • 300 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr seminte de bostan si floarea soarelui
  • 100 ml sirop de curmale (optional)
  • 30 ml ulei de cocos
  • putina sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr fructe uscate (eu am folosit goji si merisoare)

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul la 160C si asezati pe o tava mare hartie de copt.
  • Intr-un castron mare amestecati siropul, uleiul si sosul de mere.
  • Varsati peste ingredientele umede, ovazul sarea, scortisoara, nucile sau semintele si amestecati bine.
  • Asezati compozitia pe tava de copt imprastiind bine ovazul tapetand cu o spatula in mod egal.
  • Coaceti timp de 15 minute apoi amestecati usor fara sa sfaramati prea mult bucatile mari de ovaz. Coaceti pentru inca 5 sau 10 minute pana cand compozitia devine usor aurie uniform.
  • Scoateti tava din cuptor si amestecati ce fructe uscate doriti. Eu am folosit goji, stafide si bucati de curmale.
  • Serviti cu iaurt, lapte si fructele dorite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating