Supa crema de broccoli cu spanac

Supa cremă este o mâncare pe care aș putea să o mănânc tot anul, caldă sau rece. Este hrănitoare și ușor de preparat. Supele mele preferate sunt pline de legume, ceea ce le face sănătoase și satisfăcătoare, iar supa de spanac cu broccoli este absolut delicioasă. Este gata rapid şi ai nevoie doar de 30 de minute şi o tigaie.

Probabil ţi-ai propus ca în noul an să mănânci mai bine, să dormi mai mult și desigur să faci mai mult sport. Cel mai probabil lucrezi la toate aceste aspecte. Sunt aici pentru a te ajuta să te ocupi de capitolul mâncare sănătoasă. Această supă este exact ceea ce ai nevoie pentru a începe noul an cu dreptul. Supa de broccoli cu spanac. Nu este nevoie de lapte sau smântână. Este super sănătosă, delicioasă și satisfăcătoare.

Aceasta este o reteta foarte uşoară cu ingrediente simple. Încărcată cu fibre și vitamine. Tot ce ai nevoie sunt 2 buchete de broccoli, 500 grame de spanac proaspăt, o ceapă, 2 cartofi şi 1/2 ţelină.

Aceasta supa crema de brocoli cu spanac este una dintre mesele mele preferate de pregătit în timpul lunilor de iarnă. Rapidă, ușoară și revigorantă. Pentru gust am adăugat usturoi, ceapă, drojdie innactivă și piper proaspăt.

Totul se gătește într-o oală pentru o curățare ușoară. Pentru a face această supă colorată, începe prin a căli o ceapă în ulei de măsline (sau apă) într-o oală mare. Adăugă usturoi și căleşte-l timp de un minut. Aruncă în oală broccoli, cartofii şi ţelina cuburi şi ferbe totul timp de 15 minute.

Când s-au fiert toate legumele, adaugă spanacul și fierbe totul încă 5 minute. La final, dă prin blender toată compoziţia până devine cremoasă împreună cu o legătură de busuioc, şi potriveşte de gust adaugând sare, piper, drojdie innactivă, chimen, nucuşoară şi alte condimente după plac.

Ingrediente

  • o ceapă
  • 3 cartofi
  • 2 buchete de broccoli
  • 400 gr spanac proaspăt sau congelat (personal cumpăr mult spanac în perioada în care se găseşte din abundenţă, şi îl congelez în borcane sau cutii. Evit să îl cumpăr congelat în pungi.)
  • 1/2 ţelină
  • usturoi
  • sucul de la o lămâie
  • sare şi piper după gust
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

  1. Adaugă apă sau ulei într-o oală mare
  2. Căleşte timp de 2 minute o ceapă
  3. Amestecă usturoiul pentru un alt minut
  4. Adaugă broccoli, cartofii şi ţelina şi căleşte 2 minute
  5. Adaugă apă şi lasă la fiert 15 minute până legumele sunt fierte.
  6. Adaugă spanacul si lasă la fiert încă 5 minute.
  7. Lasă la răcit supa câteva minute, înainte de a da compoziţia prin blender împreună cu busuiocul proaspăt şi zeama de la o lămâie.
  8. Condimentează supa cu sare, piper, chimen, nucuşoară, pentru un gust de brînză adaugă drojdie innactivă. Poţi adauga iaurt sau parmezan (versiunea non-vegană).

Dacă ţi-a plăcut reţeta asta, încearcă mai multe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *