Va propun o supa crema de dovleac, perfecta pentru a te incalzi chiar si in cea mai racoroasa zi. Perfecta cu toate aceste si pe vreme calduroasa. Aceasta este o reteta pe care o fac tot timpul, deoarece este extrem de simpla. Aceasta supa crema de dovleac este sanatoasa, gatita de la zero, cu doar cateva ingrediente, in mai putin de 30 de minute. Cremoasa, bogata si plina de aroma.
Un lucru minunat la aceasta supa este ca poate fi inghetata, da! Astfel, puteti gati o cantitate mai mare si economisi ceva timp in bucatarie. Aceasta supa crema de dovleac poate fi servita ca fel principal uneori, cand vreau ceva usor si simplu, si de asemenea, cand ma simt putin racita sau nu imi este foarte foame, dar vreau ceva hranitor care sa-mi alimenteze corpul.
Am folosit lapte de cocos, am vrut sa fie cremoasa si a functionat cu siguranta! Insa este total optional.
Ingrediente
- Ulei de masline extra virgin. Orice tip de ulei este perfect. Folosesc intotdeauna uleiuri virgine suplimentare atunci cand este posibil, pentru ca sunt mai sanatoase, dar depinde de dvs. Daca nu consumati ulei, puteti adauga in schimb apa sau supa de legume.
- 3 catei usturoi. Usturoiul proaspat functioneaza cel mai bine, dar praful de usturoi este, de asemenea, o alegere buna.
- O ceapa mare
- Un dovleac mediu. Orice tip de dovleac merge la aceasta reteta. Puteti folosi in schimb piure de dovleac. Eu prefer sa folosesc dovleac proaspat.
- Apa sau supa de legume
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 cartof
- 1/2 telina
- Optional: lapte de ocos cu grasime completa, este o optiune excelenta daca doriti sa obtineti o supa super cremoasa, dar nu ezitati sa folositi oricare alt tip de lapte vegetal neindulcit.
- Sare, piper
- Nucsoara
- O lingurita ghimbir pudra
- O lingurita turmeric pudra
Mod de preparare
- Se taie curburi toate legumele si se pun intr-o tigaie inalta cu putin ulei de masile sau apa. Se calesc aproximativ 5 minute timp in care se mesteca continuu.
- Se adauga apa sau supa de legume cat sa curpinda legumele si se lasa la fiert la foc mediu, pana se fierb bine.
- Dupa aproximativ 15-20 de minute se scoate supa de pe foc si se da prin blender (am folosit un blender vertical) adaugand lapte de cocos sau alt lapte la alegere. Se potriveste de gust adaugand sare, piper, turmeric si ghimbir.
- Se serveste cu seminte de dovleac prajite, patrunjel sau alte tipuri de seminte la indemana.
- Pastrati supa la congelator timp de 5-7 zile, intr-o cutie de sticla sau borcan.
Deci, ce parere aveti despre aceasta frumoasa supa de dovleac vegana? Astept pareile voastre in comentarii mai jos. Pentru mai multe supe vegane grozave, consultati aceste retete minunate: