Tocană de linte cu cartofi dulci şi curry în lapte de cocos

Această tocăniţă de linte roșie cu curry, cartofi dulci în lapte de nucă de cocos necesită doar 9 ingrediente şi poate fi preparată doar într-o oală. Este vegană, fără gluten și sănătoasă! Este ieftin de preparat, toate ingredientele sunt disponibile în orice supermarket și este ușor creat în cantitate mare pentru un grup de prieteni sau familie!

Personal, îmi place să închei o zi lungă cu mâncare caldă și reconfortantă. Această linte cu cartofi dulci este ușor de făcut, are o textura extrem de groasă, cremoasă, este bogată în proteine și are cantitatea potrivită de condimente.

Există trei tipuri principale de linte: verde, maro și roșie. Toate cele trei sunt bogate în proteine ​​și fibre, sunt rapid de gătit și sunt ușor de incorporat în multe feluri de mâncare. Probabil sunt, unul dintre cele mai frecvente leguminoase consumate în întreaga lume. Lintea roșie este cea mai dulce și cea mai rapid de gătit.

Cartofii dulci alături de linte adăugă proteine ​​și textură, laptele de cocos crează bogăție, ghimbirul, turmericul și usturoiul adaugă o aromă puternică orientală. Este atât de delicios! Poate fi servit alături de orez brun sau quinoa.

Ingrediente

  • 3 cartofi dulci tăiaţi în cuburi
  • o cană linte roşie
  • o ceapă
  • 1 gogoşar
  • 3 căţei usturoi
  • o lingură ghimbir sau praf de ghimbir
  • o lingură turmeric
  • 2 linguri pastă de tomate sau 5 roşii cherry
  • o conservă de lapte de cocos
  • alte mirodenii: nucşoară, coriandru, busuioc
  • opţional: spanac

Mod de preparare

  1. Într-o tigaie adăugați puţină apă şi căliţi ceapa şi gogoşarul timp de 2 – 3 minute, amestecând deseori. Adăugați pudra de ghimbir, usturoiul, turmericul și gătiți încă un minut.
  2. Odată ce amestecul începe să fie parfumat, adăugați pasta de roșii și restul condimentelor. Amestecaţi până toate ingredientele se combină.
  3. Se amestecă cartofi dulci și lintea și se prepară încă 30 de secunde înainte de adăugarea laptelui de nucă de cocos. Aduceți acest amestec la fiert, apoi acoperiți și fierbeți timp de 15 minute.
  4. Dacă este necesar puteţi adăuga puţină apă. Acoperiți din nou și gătiți încă 15 minute. Serviți cald cu orez, quinoa, orez de conopidă etc.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *